Kini Terbongkar!

 

Rahsia memulakan perniagaan internet anda sendiri yang mampu memberikan pendapatan sehingga 5-ANGKA sebulan!

 
  Tanpa perlu membina laman web!  
       
  Tanpa perlu sebarang ilmu atau pengalaman penjualan online!  
       
  Tanpa perlu mencari pembeli!  
       
  Tanpa perlu modal yang besar!  
       

 
 
         
         
         
    NOTA PENTING... Sekiranya anda menghadapi masalah untuk memulakan atau mengembangkan perniagaan Internet anda, laporan ini mungkin merupakan laporan paling penting yang pernah anda baca...

Kerana di dalam bahagian yang seterusnya, saya akan menunjukkan dengan terperinci RAHSIA bagaimana penjual-penjual di laman web Lelong.com.my mendapat purata pendapatan melebihi RM30,000 sebulan dengan hanya menjual barangan harian (seperti permainan kanak-kanak, buku, kasut, beg dan seterusnya)!

Kini anda berpeluang untuk memulakan perniagaan Internet yang berpotensi untuk mencapai keuntungan RM5,000......RM10,000.......RM50,000 (atau lebih) sebulan*.......

 • TANPA memerlukan laman web
 • TANPA memerlukan modal permulaan yang banyak
 • TANPA memerlukan kemahiran teknikal komputer
 • TANPA memerlukan sebarang pengalaman perniagaan!

TAMBAHAN - sekiranya anda sudah memiliki perniagaan anda sendiri, saya akan menunjukkan rahsia untuk meningkatkan keuntungan dengan mengembangkan perniagaan anda di Lelong.com.my yang mempunyai lebih daripada 50,000 pengunjung dalam sehari, dengan jumlah transaksi melebihi RM10 juta setiap bulan!

Namun demikian, sila ambil perhatian... saya menganggarkan bahawa buku terbitan TrueWealth Sdn Bhd ini yang telah menerbitkan buku-buku kewangan HEBAT lain seperti Jutawan Dari Planet Jupiter! oleh Azizi Ali, Jutawan Era Baru oleh Gobala Krishnan, Soal Jawab Perniagaan Internet oleh Dr. Irfan Khairi dan Wang, Anda & Islam oleh Ust. Zaharuddin Abd Rahman akan habis di pasaran dengan cepat. Oleh itu, jangan melepaskan peluang keemasan ini untuk mendapatkannya terus daripada pihak penerbit. Tidak pernah ada buku lain di pasaran Malaysia seperti ini yang memaparkan segala RAHSIA untuk mencapai kejayaan di Lelong.com.my!

Di antara buku-buku keluaran TrueWealth Sdn. Bhd.
       
   
     
     
 


"Buku ini memberikan maklumat tepat dan terperinci mengenai cara untuk mencapai kejayaan di Lelong.com.my untuk kedua-dua pembeli dan penjual. Ia membawa mesej yang kejayaan boleh dicapai oleh sesiapa sahaja yang menginginkannya".


Richard Tan
Pengarah Urusan Interbase Resources Sdn Bhd,
Pencipta portal Lelong.com.my

 
 
     
  Wahai Sahabat,

Di sini saya akan membongkar segala RAHSIA penjual-penjual yang mendapat pendapatan melebihi RM30,000 sebulan... dengan hanya menjual barangan harian di laman web Lelong.com.my.

(Untuk memudahkan pengiraan anda, pendapatan bulanan ini berjumlah hampir RM400,000 dalam setahun atau lebih kurang RM1,000 dalam sehari. Dalam erti kata lain, ia memang merupakan peluang pendapatan yang amat lumayan!)

         
         
   

 

Rahsia peluang perniagaan di portal lelongan online Lelong.com.my telah mula dibongkar di dalam Majalah Personal Money Malaysia Isu #51 keluaran bulan November 2005.

Di dalam majalah tersebut telah didedahkan penjual yang telah mencapai purata pendapatan RM30,000.00 sebulan di Lelong.com.my!

   
         
         

Perkara yang lebih mustahak...

Saya akan menunjukkan dengan terperinci setiap langkah yang perlu anda lakukan untuk mendapat pendapatan lumayan yang serupa...

... Oleh itu, apabila anda telah selesai membaca laporan ini, anda sudah boleh memulakan perniagaan anda sendiri di laman web Lelong.com.my - tanpa memerlukan kos permulaan yang tinggi dan tanpa memerlukan pengetahuan teknikal komputer dan perniagaan Internet.

Peluang perniagaan di Lelong.com.my

Sudah tentu sebelum ini anda pernah terdengar mengenai portal lelongan online TERBESAR dan TERKENAL di Malaysia iaitu www.Lelong.com.my!

Portal ini telah tersenarai di tangga ke-28 senarai laman web paling popular di Malaysia di dalam ranking Alexa.com jauh meninggalkan eBay.com (di tangga ke-51) dan eBay.com.my (di tangga ke-69). Sila lihat gambar di bawah sebagai bukti.

 

 

(Berdasarkan ranking Alexa.com pada 18hb Jun 2011)

 

Apa yang anda tidak ketahui adalah sudah ramai "orang-orang biasa" yang mendapat pendapatan lumayan dengan hanya menjual barangan harian biasa di portal tersebut daripada keselesaan rumah mereka sendiri!*

Terdapat mereka yang mendapat pendapatan lumayan dengan menjual jam tangan...ada yang membina kekayaan dengan menjual bingkai gambar... sesetengah yang lain membuat duit dengan menjual peralatan muzik, kasut wanita, DVD terpakai dan permainan kanak-kanak.

Senarainya panjang berjela-jela!

Saya tidak maksudkan yang mereka hanya membuat sedikit duit, malah mereka yang saya maksudkan sudah mendominasi sesuatu kategori dan telah mendapat pendapatan puluhan sehingga ratusan ribu ringgit dalam setahun!

 

 

PERCUMA untuk anda!

1. Ebook Kuasa Lelongan dengan Hak Penjualan Semula (bernilai RM30)

2. Laporan Khas "Rahsia Kejayaan Dato' Dr. Hj. Mohd. Fadzilah Kamsah" (bernilai RM67)

3. Newsletter 5-Bahagian "Panduan Menjual di Lelong.com.my"
(bernilai RM37)

4. Pakej eBook eBay dengan 30 ebook (bernilai RM197)

5. Newsletter Bulanan JejakUsahawanInternet.com (bernilai RM97)

 

Sila masukkan nama dan alamat email anda di bawah dan kami akan menghantarkan kesemuanya kepada anda secara PERCUMA!

 

 
 
Borang Langganan
Nama:
Email:
 
 

(Contoh Email: ali1979@yahoo.com adalah BETUL manakala ali1979@yahoo dan ali1979 adalah SALAH)

Nota Penting: Kami TIDAK AKAN memberikan maklumat peribadi anda kepada mana-mana pihak. Anda mempunyai hak untuk berhenti melanggan pada bila-bila masa!

 
     
     

 

Cara paling mudah untuk mendapatkan bahagian ANDA daripada RM10 juta yang dibelanjakan di Lelong.com.my pada setiap bulan!

Perkara TERBAIK dalam membuat duit di Lelong.com.my adalah anda tidak memerlukan SEBARANG pengalaman dalam mereka laman web... anda tidak memerlukan sebarang pengetahuan HTML... dan anda tidak perlu mengeluarkan duit untuk memaparkan lelongan pertama anda!

(Salah satu sebab mengapa Lelong.com.my sangat POPULAR adalah kerana pihak pengurusannya telah menghasilkan sistem yang memudahkan sesiapa sahaja untuk MEMBELI atau MENJUAL barangan di dalam laman web mereka!)

Lelong.com.my merupakan impian menjadi kenyataan kepada SESIAPA SAHAJA yang berminat untuk membuat duit online kerana:

 

>>

Lebih daripada 50 RIBU orang mengunjungi laman web Lelong.com.my dalam sehari - mencari barangan untuk dibeli! (Lelong.com.my merupakan di antara laman web perniagaan yang paling sibuk dan paling banyak dikunjungi di Malaysia!)  
       
 

>>

Setiap pengunjung menghabiskan purata 2 jam untuk membeli-belah di Lelong.com.my dalam setiap kunjungan! (... dan mereka mempunyai wang untuk dibelanjakan memandangkan lebih 60% pengunjungnya mempunyai purata pendapatan melebihi RM24,000 setahun!)  
       
 

>>

Pada masa ini Lelong.com.my mempunyai hampir 300 RIBU ahli yang berdaftar! (Tidak seperti perniagaan "dot com" lain beberapa tahun dahulu, Lelong.com.my semakin berkembang dengan pesat dan mendapat beribu-ribu ahli baru pada setiap hari!)  
       
 

>>

Semakin ramai ahli Lelong.com.my yang menjadikan perniagaan mereka di situ sebagai sumber pendapatan PERTAMA mereka! (Dalam erti kata lain, pekerjaan sepenuh masa dengan pendapatan yang sangat lumayan!)  
     
     
... Seperti yang dapat anda lihat, apabila anda menjual barangan di Lelong.com.my, anda akan mendapat akses kepada RAMAI pengunjung yang memang sudah bersiap sedia untuk membeli!

Pembongkar rahsia penjual-penjual di Lelong.com.my!

Saya memohon maaf sekiranya sebelum ini anda belum pernah terdengar mengenai saya - Eruwan Gerry Norsen.

Saya bukan seorang yang suka mencari glamor atau ingin menjadi terkenal. Saya lebih senang menjalankan tugas sebagai seorang pengurus di salah sebuah syarikat pengeluar minyak dan gas di Malaysia tanpa mendapat gangguan daripada pihak luar.

Namun demikian, masa lapang saya telah banyak dihabiskan dengan mengkaji, merekod dan menjalankan praktikal segala rahsia yang saya perolehi daripada penjual-penjual yang telah berjaya di Lelong.com.my!

Setelah menghabiskan beribu-ribu ringgit dan mengambil masa selama 3 tahun, akhirnya kajian saya telah selesai...

Saya telah berjaya menghasilkan satu sistem mudah untuk mencapai kejayaan di portal Lelong.com.my yang mampu dipelajari oleh sesiapa sahaja tanpa mengira pendapatan, pengalaman atau kepakaran yang dimiliki...

Dengan berpandukan segala rahsia yang saya ketahui...

Saya mampu membuat lelongan laris yang dapat meningkatkan nilai bidaan kepada melebihi 300% daripada harga asal barangan tersebut!

Saya juga mempunyai Member Store tersendiri di Lelong.com.my dan mempunyai 100% Rating Positif!

Eruwan Gerry Norsen

         
         
         
    Tidak seperti penjual-penjual tertentu di Lelong.com.my yang menjual barangan bernilai tinggi seperti kereta dan barangan antik, segala rahsia yang saya perolehi adalah daripada penjual-penjual yang telah mendapat pendapatan lumayan dengan hanya menjual barangan harian seperti buku, kasut dan beg.

... Saya telah menghabiskan masa selama 3 tahun dan membelanjakan beribu-ribu ringgit untuk menguji dan mengesahkan segala rahsia yang saya perolehi dengan cara "trial and error"!

Saya telah menjalankan ujikaji ke atas bermacam jenis barangan seperti peralatan sukan, kraftangan dan DVD - sehingga saya menjumpai cara terbaik yang dapat digunakan untuk semua jenis barangan!

TAMBAHAN, saya juga telah menguji ratusan diskripsi lelongan sehingga saya berjaya menghasilkan formula diskripsi lelongan TERBAIK yang akan menarik ramai pengunjung dan menggalakkan perang bidaan untuk hampir kesemua barangan yang dijual!

   
         
 
 
Berikut merupakan di antara lelongan saya yang bermula dengan nilai rendah tetapi berakhir dengan nilai yang tinggi. Kesemua barang jualan saya bukan merupakan barangan yang popular atau mempunyai permintaan yang tinggi tetapi masih mampu mewujudkan perang bidaan dan mendapat nilai yang melebihi nilai dipasaran. Nilai permulaan lelongan saya juga sudah memadai untuk menampung segala kos penjualan saya. Segala nilai yang saya perolehi selepas itu adalah keuntungan!
 
 
         
   

Lelongan yang bermula dengan nilai RM8 telah berjaya dilelong dengan harga RM51!

   
         
   

   
         
         
         
         
   

Lelongan yang bermula dengan nilai RM20 telah berjaya dilelong dengan harga RM61!

   
         
   

   
         
   

   
         
         
         
         
   

Lelongan yang bermula dengan nilai RM25 telah berjaya dilelong dengan harga RM72!

   
         
   

   
         
   

   
         
         
 

 "Saya masih teringat betapa sukarnya memulakan perniagaan di Lelong.com.my tanpa sebarang panduan yang sesuai satu ketika dahulu. Kalaulah saya mempunyai buku panduan ini, sudah tentu saya akan mencapai kejayaan dengan lebih cepat. Satu hasil penulisan yang memang baik!"

Choong Kean Teong
Penjual di portal Lelong.com.my
www.kemen.lelong.com.my

 

 

Kenapa saya ingin berkongsi segala rahsia yang telah saya perolehi?

Semasa saya mula menceburkan diri dalam dunia Lelong.com.my beberapa tahun yang lalu, saya telah berusaha untuk mencari bahan-bahan rujukan mengenainya di dalam pasaran Malaysia. Namun demikian, tidak ada satu pun bahan rujukan mengenai tip-tip dan teknik-teknik berkesan untuk mencapai kejayaan di Lelong.com.my.

Sebagai alternatif, saya telah menggunakan sumber-sumber rujukan untuk portal lelongan Amerika Syarikat iaitu eBay.com. Saya telah menghabiskan beribu-ribu ringgit untuk mendapatkan sumber-sumber tersebut dan telah cuba menerapkan segala ilmu eBay.com ke dalam Lelong.com.my. Namun demikian, saya dapati masih terdapat banyak perbezaan dan perkara-perkara lain yang tidak terdapat di eBay.com dan cuma unik di Lelong.com.my dan pasaran Malaysia.

         
    Berbekalkan usaha dan niat untuk berjaya, saya telah mula berkenal-kenalan dengan penjual-penjual yang telah berjaya dan cuba mempelajari rahsia kejayaan mereka. Saya telah menghabiskan masa yang lama untuk mempelajari segala rahsia mereka dan akhirnya kini saya telah berhasil mencapai kejayaan yang cukup selesa.

Oleh yang demikian, dengan niat ikhlas untuk membantu "orang-orang baru" yang ingin mengorak langkah dan "orang-orang lama" yang ingin mencapai kejayaan yang lebih hebat di Lelong.com.my, saya telah menghasilkan buku ini untuk berkongsi sedikit ilmu yang ada.

   
         

Walaupun sahabat-sahabat penjual saya telah memberikan kebenaran kepada saya untuk membongkar segala rahsia kejayaan mereka selama ini, saya dipaksa untuk membuat dua perjanjian dengan mereka!

         
    Pertama - Saya tidak boleh mendedahkan identiti mereka walau dalam apa jua keadaan pun! (... mereka lebih selesa membuat duit tanpa dikenali dan tanpa gangguan daripada orang-orang yang ingin mengambil kesempatan.)

Kedua - Saya tidak boleh memberikan maklumat pembekal utama barangan mereka di dalam buku ini! (... memberikan maklumat pembekal mereka akan mewujudkan saingan kepada perniagaan mereka.)

   
         

Saya telah bersetuju, memandangkan apa yang telah mereka kongsi adalah jauh lebih penting daripada kedua-dua syarat tersebut!

5 Langkah mudah untuk membuat wang BESAR di Lelong.com.my hari ini!

Buku Rahsia Raja Lelong yang telah saya sediakan mengandungi hampir kesemua perkara yang anda perlukan untuk membuat duit di Lelong.com.my bermula pada hari ini!

Bila saya katakan HARI INI... saya memang maksudkannya!

Perkara pertama yang akan anda pelajari adalah bagaimana untuk membuat sedikit keuntungan daripada lelongan pertama anda - yang mana anda boleh memulakannya dalam masa beberapa jam sahaja dari sekarang.

Seperti yang telah saya nyatakan sebelum ini, membuat duit di Lelong.com.my adalah amat mudah - walaupun anda belum pernah mencubanya sebelum ini. Anda cuma perlu membuat perkara-perkara berikut:

       
 

Langkah 1:

Tentukan apa yang ingin anda jual. (Mulakan dengan barang-barang yang anda tidak perlukan lagi!)  
       
  Langkah 2: Ambil gambar barang tersebut. (Pastikan yang pencahayaan elok!)  
       
  Langkah 3: Mendaftar secara PERCUMA di Lelong.com.my. (Ia mengambil masa kurang daripada 5 minit dan anda tidak perlu membuat sebarang pembayaran.)  
       
  Langkah 4: Paparkan barang anda untuk lelongan. (Ia mengambil masa kurang daripada 10 minit untuk membuat paparan lelongan walaupun anda belum pernah melakukannya sebelum ini!)  
       
  Langkah 5: Perhatikan bidaan - dan seterusnya menerima bayaran! (Langkah ini yang paling menyeronokkan... anda melihat pengunjung berebut-rebut membida lelongan anda, dan seterusnya anda mendapatkan bayaran daripada pembida tertinggi!)  
       

Ia sememangnya begitu mudah!

Saya amat yakin bahawa sesiapa sahaja yang membaca laporan ini boleh membuat keuntungan dalam masa kurang daripada 48 jam dengan menjual barangan di rumah anda yang tidak diperlukan lagi!

Ia merupakan cara terbaik untuk menimba pengalaman pertama di Lelong.com.my, dan pada masa yang sama membuat keuntungan!

Cara untuk meningkatkan pengetahuan dengan cepat dan membuat wang BESAR (RM25,000+) di tahun pertama anda!

Sebelum ini anda sudah mengetahui betapa mudahnya untuk membuat paparan lelongan di Lelong.com.my. Namun demikian, terdapat satu lagi maklumat yang perlu saya beritahu anda:

Kebanyakan barangan (hampir 60%) yang dipapar untuk lelongan di Lelong.com.my tidak menerima sebarang bidaan sama sekali!

Oleh yang demikian, buku panduan Rahsia Raja Lelong amat penting untuk kejayaan ANDA.

Anda bukan sahaja akan mempelajari secara terperinci sistem Lelong.com.my itu sendiri, malah...

... Anda juga akan mendapat segala 'rahsia' penjual-penjual yang mendapat pendapatan melebihi RM30,000 sebulan di Lelong.com.my!

   
  Oleh itu, anda akan mengetahui cara paling berkesan untuk menghasilkan paparan yang menggalakkan perang bidaan dan akan menjamin anda mendapat keuntungan dalam setiap lelongan!

Anda akan mempelajari:

 • Cara untuk memulakan perniagaan tanpa sebarang kos - tanpa kos 'overhead', tanpa pekerja, tanpa stok, tanpa kos pembuatan... Setelah lelongan anda tamat, anda akan mendapat 100% keuntungan di dalam poket anda.

 • Rahsia menggunakan laman web Lelong.com.my untuk meningkatkan jualan perniagaan utama anda. (Sudah mempunyai kedai jualan anda sendiri? Anda boleh membuat lebih BANYAK duit dengan menjual lebihan stok anda di Lelong.com.my)

 • 3 Cara Rahsia menggunakan Lelong.com.my untuk menjana trafik ke laman web luar anda - TANPA melanggar peraturan Lelong.com.my!
 
 • Langkah pertama yang MESTI anda lakukan sebelum memaparkan barangan anda di Lelong.com.my. (Langkah ini amat penting dalam usaha anda untuk memulakan perniagaan yang berjaya di Lelong.com.my)
 
 • Rahsia bagaimana pihak pengurusan Lelong.com.my membolehkan sesiapa sahaja membuat banyak duit di laman web mereka. (Ahli-ahli baru boleh memaparkan lelongan dan mendapat keuntungan dalam masa sejam!)
 
 • Langkah penting yang perlu anda lakukan sebaik sahaja lelongan berakhir untuk memastikan transaksi berjalan dengan lancar dan anda mendapat rating positif!
 
 • Apa yang perlu anda lakukan dengan barangan yang tidak berjaya dijual di dalam lelongan pertama anda! (Anda akan mempelajari DUA rahsia yang akan menjamin lelongan kedua anda berhasil!)

... dan pelbagai perkara lagi!

Cara untuk mengetahui dengan *TEPAT* barangan popular di Lelong.com.my dan menjamin keuntungan BESAR anda!

Walaupun terdapat beribu-ribu barang yang dipaparkan di Lelong.com.my pada setiap hari, TIDAK bermaksud yang penjualnya mendapat keuntungan yang lumayan.

Hakikatnya, kebanyakan penjual menjual barangan yang tidak akan menjadikan mereka kaya! Kenapa? Ini adalah kerana mereka tidak tahu cara untuk mengenalpasti barangan popular yang akan membolehkan mereka mendapat keuntungan yang lebih BESAR.

Sekiranya anda mengetahui rahsia ini, anda akan boleh membuat lebih banyak wang berbanding 90% penjual-penjual lain di Lelong.com.my...

Saya akan menunjukkan dengan terperinci cara untuk melakukannya, serta:

 • Jawapan kepada soalan TERBESAR anda: Apa sebenarnya yang patut anda jual di Lelong.com.my... serta berapa keuntungan yang sepatutnya anda dapat?

 • Cara paling mudah untuk mengesan barangan paling LARIS di Lelong.com.my pada masa ini - tanpa perlu menghabiskan masa berhari-hari untuk mengkaji lelongan-lelongan yang telah tamat!

 • Soalan: Adakah perlu saya menjual barangan yang bernilai rendah dengan kuantiti yang BANYAK - atau cuma beberapa barangan yang bernilai tinggi? JAWAPAN: Lihat Mukasurat 68.
 
 • Mengapa menjual barangan yang sama seperti penjual-penjual lain TIDAK akan menjadikan anda kaya! (Ia merupakan antara sebab UTAMA kegagalan penjual-penjual baru di Lelong.com.my... Saya akan menunjukkan kepada anda cara yang lebih baik!)
 
 • DIBONGKAR: 2 Rahsia untuk mengenalpasti barangan pasti laris! (Ikuti kedua-dua langkah ini dan anda pasti akan mendapat keuntungan yang lumayan!)

 • Cara mudah dan sah untuk mengintip pesaing-pesaing anda di Lelong.com.my - dan mengetahui harga jualan barangan mereka... kesemuanya dengan cara PERCUMA!
 
 • Cara TERBARU untuk mengesan barangan yang dicari oleh para pengunjung - tetapi ianya tidak terdapat di Lelong.com.my... dan cara untuk mendapatkan sumber barangan tersebut dengan cepat supaya anda boleh terus membuat keuntungan!
 
 • Cara untuk membuat keuntungan lumayan pada 2 titik UTAMA dalam kitaran hayat sesuatu barangan! (Anda boleh membuat BANYAK duit dengan menjual barangan baru dan popular - namun demikian, sebenarnya anda boleh juga membuat lebih BANYAK duit dengan menjual barangan yang semakin berkurangan popularitinya! Saya akan tunjukkan kepada anda caranya...)
 
 • Cara bijak untuk mengambil peluang salah satu perniagaan paling menguntungkan di Lelong.com.my iaitu dengan cara menjual kepada penjual yang lain! (Penjual lain juga merupakan pembeli TERBESAR - untuk barangan tertentu. Cari apa yang mereka inginkan pada masa ini!)
 
 • Cara untuk mengambil peluang di atas populariti sesuatu barangan dan menjana pendapatan lumayan daripadanya! (Tip: Jangan menjual barangan popular tersebut... jual benda ini!)
 

... dan itu semua cuma permulaan!

Ketahui tempat untuk mendapatkan barangan popular dengan harga yang murah & seterusnya menjualnya di Lelong.com.my untuk keuntungan lumayan!

Ramai yang mengetahui bahawa pasar borong dan lelongan awam merupakan tempat baik untuk mendapatkan barangan dengan harga yang murah dan anda boleh menjualnya semula di Lelong.com.my untuk mendapatkan keuntungan. Namun demikian, TERLALU ramai orang yang mengetahui cara tersebut pada masa ini... yang menyebabkan semakin sukar untuk mencari 'barang baik' di tempat-tempat tadi.

Hakikatnya, semakin sukar untuk mendapatkan barang jualan daripada tempat-tempat yang sudah mendapat perhatian kerana semakin ramai orang yang melakukanya...

Siapa yang ingin menghabiskan masa 10 jam sehari untuk pergi dari satu pasar lelongan ke pasar lelongan yang lain?

Tujuan asal kita adalah untuk mendapatkan wang dengan MUDAH, bukan?

Penjual-penjual yang MEMANG membuat wang besar di Lelong.com.my merupakan mereka yang menjumpai sumber barangan popular yang murah, dan saya akan memberitahu anda dengan cara terperinci bagaimana anda boleh melakukannya!

(Saya juga akan berkongsi dengan anda pihak-pihak yang bukan sahaja menjual barangan laris kepada anda dengan harga yang murah, malah mereka juga akan menyimpannya untuk anda dan seterusnya menghantarnya kepada pembeli-pembeli anda apabila tiba masanya! Tidakkah ini MEMUDAHKAN diri anda sebagai penjual?)

Anda juga akan mempelajari:
   
 • Strategi Rahsia untuk mendapatkan stok lebihan daripada syarikat-syarikat besar dengan harga yang murah dan menjualnya di Lelong.com.my untuk keuntungan berlipat-kali ganda!

 • Cara untuk menggunakan model perniagaan yang masih kurang digunakan, di mana pihak lain menguruskan penyimpanan, pembungkusan dan penghantaran barangan anda. (ANDA cuma perlu duduk dan melihat duit masuk ke akaun bank anda pada setiap hari!)
 
 • Cara untuk mendapatkan barangan murah yang dapat dijual di Lelong.com.my dengan mudah!
 

... dan banyak lagi!

 
         
   

"Cara untuk menjual perkhidmatan anda di Lelong.com.my"

Ramai orang sudah sedia maklum konsep menjual barangan di Lelong.com.my... namun demikian, adakah anda tahu bahawa ia juga merupakan tempat yang hebat untuk anda menjual perkhidmatan?

Memang benar! Sekiranya anda seorang akauntan... pereka grafik... penulis... guru muzik... atau SESIAPA sahaja yang mempunyai perkhidmatan untuk diberikan, maka anda boleh menjual perkhidmatan anda di Lelong.com.my untuk keuntungan yang lumayan!

Terdapat beberapa rahsia utama yang perlu anda tahu untuk mendapatkan keuntungan yang paling banyak. Setelah mengetahuinya, anda berkemungkinan akan membuat lebih banyak duit daripada sebelum ini!

   
         

 

Cara untuk menarik BANYAK bidaan dan membuat keuntungan BESAR daripada setiap lelongan Anda!

Setelah anda mengetahui perkara-perkara asas mengenai penjualan di Lelong.com.my dan telah berjaya mendapatkan sumber barangan lelongan dengan harga yang murah serta ianya boleh dijual untuk keuntungan yang lumayan, kini anda perlu mengetahui cara untuk menarik bidaan sebanyak yang mungkin!

Inilah yang akan menentukan kejayaan anda di Lelong.com.my: Kebolehan anda untuk menarik SEBANYAK mungkin minat terhadap lelongan anda!

Buku Rahsia Raja Lelong akan menunjukkan kepada anda pelbagai strategi dan rahsia yang boleh digunakan untuk menarik perhatian pengunjung terhadap lelongan anda dan akan mewujudkan perang bidaan untuk setiap barang lelongan anda.

Anda akan mempelajari:
   
 • Format lelongan TERBAIK. Lelongan Biasa? Lelongan "Quick Grab"? Cuma SATU sahaja yang akan menjamin nilai lelongan terbaik untuk barangan anda, dan saya akan menunjukkan dengan terperinci bagaimana untuk memilih format terbaik untuk perniagaan ANDA!
 
 • Mengapa memulakan lelongan dengan nilai rendah akan membolehkan anda mendapat lebih BANYAK wang. (PERHATIAN: Terdapat beberapa keadaan di mana strategi ini boleh memberi kerugian besar kepada anda! Saya akan menceritakan bagaimana untuk memilih nilai lelongan permulaan yang sesuai untuk SETIAP barangan anda...)

 • Lelongan tempoh pendek atau tempoh panjang? (Ramai orang yang menyangka semakin panjang tempoh lelongan anda maka semakin banyak duit yang anda akan dapat - sebenarnya, mereka SALAH!)
 
 • Cara untuk memaksimakan keuntungan anda dengan menggunakan fungsi lelongan "Quick Grab". (Terdapat cara istimewa untuk mengadakan lelongan "Quick Grab", dan sekiranya anda TIDAK mengetahui cara-cara ini, anda tidak akan berjaya mendapatkan keuntungan lumayan daripada lelongan anda!)
 
 • Hari apakah dalam seminggu (dan pada JAM berapa dalam sehari) anda sepatutnya memulakan dan mengakhiri lelongan anda untuk menjamin lelongan anda mendapat paparan MAKSIMA - dan memberikan keuntungan yang paling lumayan.

 • Kenapa anda PERLU menyertakan gambar untuk setiap barangan anda di Lelong.com.my. Walaupun anda menjual sesuatu yang tidak boleh dilihat dengan mata kasar (sebagai contoh, perkhidmatan pengimbangan akaun) amat penting untuk anda menyertakan imej yang bersesuaian di dalam paparan anda. Anda akan kehilangan wang sekiranya tidak melakukannya!
 
         
         
   

NOTA PENTING:

"Memilih tempat untuk memaparkan barangan anda di Lelong.com.my"

Salah satu sebab UTAMA mengapa sesetengah orang tidak mencapai kejayaan di Lelong.com.my adalah kerana mereka melakukan satu daripada TUJUH kesalahan biasa di dalam memaparkan lelongan mereka!

FAKTA: Sekiranya anda memaparkan lelongan anda di dalam kategori yang SALAH... atau anda memilih format lelongan yang SALAH (lelongan biasa atau "Quick Grab")... maka besar kemungkinan yang anda cuma akan mendapat sedikit bidaan - atau tidak ada langsung untuk lelongan anda!

Lihat mukasurat 83 - 93 untuk mendapatkan penerangan terperinci cara-cara untuk mengelakkan kesalahan-kesalahan biasa ini... yang akan menjamin setiap satu lelongan anda akan berjaya dan mendapat keuntungan yang BESAR!

   
         

 

"Cara untuk MENGHASILKAN promosi hebat yang akan menarik perhatian para pengunjung!"

Dua perkara paling penting yang boleh anda lakukan untuk memastikan lelongan anda menonjol adalah dengan memberikannya tajuk yang hebat dan menyertakan gambar yang menarik.

Perkara ini mungkin dianggap kecil, tetapi sekiranya anda bertanyakan kepada mana-mana penjual di Lelong.com.my yang telah berjaya, mereka akan menyatakan kepada anda - kedua-dua perkara tersebut merupakan kunci kejayaan yang paling BESAR buat mereka!

Rahsia Raja Lelong akan membongkar:
   
 • Rahsia menulis promosi Lelong.com.my yang hebat! (Hanya satu di dalam 2,800 penjual yang tahu mengenainya... dan mereka yang mengetahuinya merupakan penjual yang BANYAK membuat duit di Lelong.com.my)
 
 • Cara untuk menghapuskan "Sindrom Kehilangan Jualan" dengan hanya mengelak daripada kesalahan tatabahasa yang menyebabkan kerugian beribu-ribu ringgit setiap hari kepada penjual-penjual baru di Lelong.com.my
 
 • Formula Rahsia 10-Langkah Utama untuk menghasilkan diskripsi barangan yang menyebabkan perang bidaan! (Sesudah pengunjung memasuki lelongan anda, formula 10-Langkah utama ini akan menjamin yang mereka akan membida barangan anda!

 • Penulisan Promosi Jualan di Lelong.com.my. (Lupakan apa yang anda TAHU sebelum ini mengenai cara untuk menghasilkan promosi jualan... Peraturannya berbeza di Lelong.com.my - dan saya akan memberitahu dengan terperinci apa yang perlu anda lakukan untuk menghasilkan diskripsi barangan yang akan menjana wang dengan cepat untuk anda!)
 
 • Sepuluh tip untuk menghasilkan gambar barangan yang sempurna serta bersesuaian dengan diskripsi barangan yang akan mewujudkan perang bidaan untuk setiap lelongan anda!
 

... dan pelbagai lagi!

 "Buku yang hebat dan mudah difahami! Satu sumber yang berguna untuk ahli-ahli Lelong.com.my yang baru dan juga lama! Syabas Gerry!"
 
 
Teoh Beng Wang
Penjual di portal Lelong.com.my
www.tbw.lelong.com.my

 

 

Cara mudah untuk mendapatkan lebih BANYAK wang dengan membina Rating yang hebat!

Cuba bayangkan yang anda sedang menguruskan perniagaan anda sendiri di dunia luar.

Dapatkah anda bayangkan bagaimana cara perniagaan anda dijalankan sekiranya anda dikehendaki untuk memaparkan setiap komen positif DAN negatif yang anda perolehi daripada setiap pembeli di suatu tempat yang boleh dilihat oleh semua orang?

Selamat Datang ke sistem rating Lelong.com.my!

Untuk setiap barangan yang berjaya dilelong, sistem Lelong.com.my memberikan kemudahan kepada pembeli untuk meninggalkan komen ringkas mengenai pengalaman mereka membeli daripada anda. Sistem Lelong.com.my juga memberikan kemudahan kepada semua pengunjung untuk melihat semua komen tersebut!

Dalam erti kata lain, mengekalkan rating positif merupakan perkara yang sangat penting sekiranya anda ingin berjaya di Lelong.com.my.

Anda sepatutnya berusaha untuk mengekalkan rating positif anda pada SEKURANG-KURANGNYA 95% - dan semakin hampir kepada 99% atau 100% adalah lebih baik...

Saya akan menunjukkan dengan TERPERINCI cara untuk meningkatkan jualan sambil membina rating anda:
   
 • Cara untuk mendapatkan keyakinan pengunjung untuk membida lelongan anda. (Tahukah anda bahawa terdapat 2 jenis status penjual di Lelong.com.my? Segala yang perlu anda tahu terdapat di Mukasurat 125.)
 
 • Cara TERPANTAS untuk ahli-ahli baru Lelong.com.my membina rating positif yang banyak.

 • Fakta mengenai pemberian jaminan ke atas barangan anda di Lelong.com.my. Patut atau tidak patut anda memberikannya? Adakah jaminan 30 hari memadai, terlalu pendek atau terlalu panjang? Ikuti panduan mudah saya dan anda akan dapat mengurangkan masalah - sambil membuat lebih banyak jualan!
 
 • "Formula Rating Mesra" - bagaimana anda boleh menggunakannya untuk mendapatkan komen yang memberangsangkan daripada pembeli-pembeli anda!
 
 • Lima strategi kukuh untuk mengelakkan masalah "NPB" ("NPB" adalah Non-Paying Bidders yang bermaksud pemenang lelongan yang tidak membayar seperti sepatutnya!)
 
 • Cara untuk memelihara reputasi anda dengan menggeluarkan rating negatif yang anda terima.
 

... dan banyak lagi!

Cara untuk menghapuskan 90% masalah anda di Lelong.com.my dengan mewujudkan Sistem Pembayaran dan Penghantaran yang sempurna!

DUA perkara yang sering menimbulkan masalah untuk penjual-penjual baru di Lelong.com.my adalah:
     
  1. Mengambil bayaran
  2. Menghantar barangan

Saya perlu memberitahu anda terlebih dahulu...

Pembayaran dan penghantaran BOLEH menjadi 2 masalah paling utama anda sebagai seorang penjual di Lelong.com.my - sekiranya anda tidak mewujudkan sistem pengambilan bayaran dan sistem penghantaran yang SESUAI semenjak awal pembabitan anda!

Ingat, sistem Rahsia Raja Lelong adalah berdasarkan pengalaman dan pengetahuan berpuluh-puluh penjual veteran di Lelong.com.my yang mendapat pendapatan melebihi RM30,000 sebulan dan telah melakukan berpuluh-puluh ribu penghantaran selama ini.

Saya akan menunjukkan kepada anda dengan terperinci bagaimana untuk melakukannya, termasuk:
   
 • Perkara paling UTAMA dan paling penting yang perlu anda lakukan untuk menjamin SEMUA urusniaga anda berjalan dengan lancar - dan anda mendapat pembayaran secepat yang mungkin!
 
 • Cara paling CEPAT dan paling MUDAH untuk mendapatkan bayaran di Lelong.com.my - ianya terlalu mudah dan anda pasti akan kecewa kerana tidak terfikir mengenainya sebelum ini!

 • Rahsia-rahsia mudah untuk memastikan kos pembungkusan dan penghantaran anda RENDAH - supaya anda boleh mendapat keuntungan yang lebih tinggi!
 
 • Cara untuk meningkatkan jualan anda di Lelong.com.my sebanyak 75% (Anda boleh cuba melelong TANPA memberikan maklumat pembayaran dan penghantaran penting ini, namun demikian - anda pasti akan kecewa dengan keuntungan rendah yang anda perolehi!)

 • Cara terbaik untuk menghantar barangan kepada para pemenang lelongan anda. (Masalah penghantaran merupakan salah satu sebab paling utama para pembeli memberikan rating negatif kepada penjual - masalah ini amat mudah untuk diatasi... saya akan memberitahu anda bagaimana!)
 
 • PERHATIAN! Elakkan cara pembungkusan ini - ia sebenarnya akan merosakkan barangan yang ingin anda hantar!
 
 • Cara untuk membolehkan semua barang anda di Lelong.com.my dibungkus dan dihantar UNTUK anda - tanpa perlu melakukan apa-apa!
 

... dan banyak lagi.

Ia amat mudah untuk penjual-penjual baru di Lelong.com.my melakukan kesilapan di dalam pembungkusan dan penghantaran barangan. Ini seterusnya boleh menyebabkan mereka mendapat rating negatif daripada pembeli dan akan menjejaskan reputasi mereka.

Kekalkan rating TINGGI di Lelong.com.my dengan cara melakukan rahsia mudah ini seperti yang ditunjukkan di dalam Rahsia Raja Lelong!
         
         
   

Perhatian kepada Pemilik Perniagaan!

"Jual lebihan barangan anda dengan cepat dan mudah dengan mendapat keuntungan yang lumayan!"

Sekiranya anda sudah memiliki perniagaan anda sendiri (online atau offline, seperti kedai jualan atau laman web anda sendiri), maka anda pasti akan tertarik mendengar bahawa buku Rahsia Raja Lelong akan menunjukkan kepada anda...

... Cara untuk menggunakan Lelong.com.my untuk mendapatkan wang BESAR dengan menjual lebihan barang dagangan, barangan reject atau barangan lama... iaitu hampir kesemua barangan yang TIDAK dapat anda jual di kedai anda!

Rahsianya terletak pada bilangan ahli di Lelong.com.my yang AMAT RAMAI. Barangan yang kurang mendapat sambutan di kedai anda mungkin akan mendapat sambutan yang lebih menggalakkan daripada pembeli-pembeli yang berada di bandar atau negeri lain... anda pasti akan terkejut dengan jumlah wang yang boleh anda buat dengan cara ini!

Saya akan menunjukkan segala-galanya yang perlu anda tahu untuk melakukannya dengan sempurna... daripada awal penglibatan anda!

   
         

Gunakan strategi terkini (yang amat mudah) untuk memulakan perniagaan yang SEBENAR...

... yang bernilai RM360,000 (atau lebih) setahun!

Sekarang anda sepatutnya sudah tahu bahawa fokus kita bukan setakat menjual barangan sampingan yang anda tidak perlukan lagi. (Sudah tentu anda boleh melakukan sebegitu kalau anda nak ;-)

Namun demikian, apa yang ingin saya jelaskan adalah anda boleh memulakan perniagaan yang SEBENAR dan mendapat pendapatan yang SEBENAR.

Oleh yang demikian, saya pasti yang anda dapat melihat, sekiranya anda menguasai kelima-lima langkah yang telah saya jelaskan sebelum ini, memang tidak mustahil yang anda boleh mencapai jumlah pendapatan RM360,000 atau lebih di dalam tahun pertama anda!
     

Walau bagaimanapun, sekiranya anda memang serius untuk mendapat wang BESAR di Lelong.com.my... mungkin RM500,000 setahun... atau RM800,000 setahun... atau RM1 juta setahun... maka anda memerlukan lebih banyak strategi terkini yang *PERLU* anda gunakan di Lelong.com.my!

Anda akan mempelajari strategi yang terkini untuk menjana keuntungan anda di Lelong.com.my ke tahap yang lebih tinggi, termasuk:

 • Cara (yang tidak diketahui ramai) untuk menjual barangan anda kepada pembida-pembida yang TIDAK memenangi lelongan anda! (Taktik ini dengan mudah akan menggandakan jualan anda di Lelong.com.my dengan serta merta!)

 • Mempergunakan keupayaan "Promosi-Bersilang" di Lelong.com.my untuk menjual lebih BANYAK barangan anda kepada setiap pengunjung yang membida!
 
 • Cara untuk menggunakan Lelong.com.my untuk menjana trafik kepada laman web luar anda. Tidak ramai penjual yang mengetahui cara ini, tetapi pada hakikatnya, Lelong.com.my dapat membantu untuk meningkatkan senarai pembeli anda dengan cepat dan mudah - yang mana anda boleh menjual kepada mereka lagi di masa yang akan datang... tanpa perlu membayar sebarang yuran jualan di Lelong.com.my!

 • Rahsia SEBENAR untuk menjadi jutawan di Lelong.com.my: JUALAN ULANGAN. Ramai penjual yang beranggapan bahawa setiap urusniaga adalah untuk sekali itu sahaja, tetapi kepada penjual-penjual berjaya - mereka tahu bahawa wang BESAR terdapat pada jualan ulangan yang diperolehi daripada pelanggan yang sama... dan saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk melakukannya!
 
 • Cara untuk menggunakan lelongan di Lelong.com.my sebagai satu alat berkesan untuk menambahkan bilangan pelanggan anda! (Kebanyakan penjual tidak mengetahui bahawa Lelong.com.my merupakan salah satu cara terbaik dan termurah untuk mendapatkan pelanggan-pelanggan baru!)
 
 • Strategi mudah untuk menarik minat "window-shoppers" untuk menjadi pelanggan anda!
 
 • Cara untuk menarik minat pembeli-pembeli anda untuk memilih anda sebagai seorang "Favourite Seller" - yang akan menjamin pembelian ulangan daripada anda untuk jangka masa panjang!
 
 • Teknik pemasaran klasik yang MASIH tidak diketahui oleh ramai penjual di Lelong.com.my - dan bagaimana anda boleh menggunakan rahsia ini untuk memastikan pemenang-pemenang lelongan anda membayar lebih BANYAK daripada apa yang telah mereka menangi! Lihat Mukasurat 268 untuk penerangan terperinci!

 • Cara untuk menggabungkan Lelong.com.my dengan strategi pemasaran melalui email untuk mewujudkan ratusan (atau ribuan) sumber pendapatan baru yang berterusan untuk anda selama-lamanya!
 

... dan semua ini cuma merupakan permulaan sahaja!

Rahsia terkini untuk menjana trafik di Lelong.com.my:

"Teknik untuk menjana ribuan pembida khas ke lelongan ANDA!"

Cuma satu dalam seribu penjual yang mengetahui rahsia pasti-berjaya yang akan anda perolehi di dalam buku Rahsia Raja Lelong ini...

Sahabat-sahabat penjual saya telah merayu supaya saya tidak mengupas TERLALU banyak mengenai rahsia tersebut di dalam laporan ini (mereka tidak ingin anda orang luar yang dapat meneka rahsia tersebut) - oleh itu, cuma ini sahaja yang BOLEH saya katakan.

Anda akan mempelajari:

 • Cara enjin carian Lelong.com.my berfungsi - dan bagaimana anda boleh menggunakan pengetahuan tersebut dengan 'sah' untuk menjana RIBUAN trafik ke lelongan anda!

 • Segala yang perlu anda ketahui dalam menghasilkan banner yang mampu meningkatkan sehingga 700% bilangan pengunjung! (Anda mungkin tidak mengetahui bahawa Lelong.com.my menawarkan yuran banner yang paling menguntungkan. Ketahui cara untuk menggunakan peluang ini untuk menjana keuntungan BESAR!)
 
 • Cara untuk menggunakan 3 Enjin Carian utama di dunia (Google, Yahoo! dan MSN) untuk menjana trafik ke lelongan anda!
 
 • Menggunakan blog untuk menghantar pembeli ke lelongan anda. (Boleh dikatakan BELUM ada lagi orang yang menggunakan cara ini! Mulakan hari ini SEBELUM taktik hebat ini diketahui oleh semua orang!)

... dan pelbagai lagi!

"Sahabat-sahabat penjual saya tidak dapat menutup mulut!" (dan inilah peluang anda...)

Sebelum kita pergi dengan lebih lanjut, terdapat satu lagi perkara yang saya perlu beritahu kepada anda...

Pada mulanya terdapat beberapa perkara yang sahabat-sahabat penjual saya tidak ingin kongsi bersama...

(Setelah mereka memberitahu saya mengenai perkara tersebut, saya terpaksalah bersetuju. Mereka ada menjelaskan mengenai sesuatu cara di luar kebiasaan - serta mengenai beberapa sumber rahsia di mana mereka mendapatkan bekalan barangan secara murah - dan mereka tidak ingin saya luahkan segala-galanya di dalam buku ini).

Namun demikian, selang beberapa lama - saya telah memujuk mereka semula dengan bersumpah yang saya tidak akan memberitahu perkara lain selain daripada maklumat umum mengenai sumber-sumber mereka tadi. Akhirnya mereka mengalah dan bersetuju dengan permohonan saya!

Lantas tanpa ingin bertanya lebih lanjut (sebab saya tidak ingin mereka berubah fikiran), saya telah menulis satu bab khas mengenainya. Di antara lain, mereka telah menunjukkan:
   
 • Rahsia "pembelian bijak" yang menjamin keuntungan besar untuk anda dalam setiap lelongan! (Mereka melakukan kesilapan besar kerana membenarkan saya menulis mengenainya... kerana sudah tentu selepas ini mereka akan mendapat lebih ramai pesaing!)*
 
 • Cara untuk menggunakan sistem Lelong.com.my untuk mendapatkan maklumat sama ada barangan anda akan laris dijual atau tidak - sebelum anda memaparkannya terlebih dahulu!
 
 • Cara untuk mengelak daripada "Sindrom Akademi Fantasia" dengan cara merancang dengan teliti lelongan anda - sehingga kepada minit terakhir!
 

... dan semua ini cuma sedikit sahaja daripada keseluruhan rahsia mereka (selebihnya ditulis di dalam buku Rahsia Raja Lelong!)
         
         
   

"Ingin membuat lebih BANYAK wang?"

Setelah anda mula mendapat pendapatan yang lumayan di Lelong.com.my, anda pasti akan tertarik mendengar yang terdapat satu laman web lelongan terbesar di dunia iaitu portal eBay!

Berbekalkan segala rahsia terkini yang telah anda pelajari di Lelong.com.my, ia akan menjadi lebih mudah dan cepat untuk anda mula mengaut lebih BANYAK wang dengan memaparkan lelongan anda di dalam portal eBay!

Ia merupakan satu cara yang amat mudah untuk anda menambahkan pendapatan anda tanpa memerlukan banyak usaha!

   
         

 

Tiru segala RAHSIA yang telah menjana pendapatan RM30,000 sebulan...

... dengan harga rendah berbanding apa yang telah saya korbankan!

Seperti yang telah saya nyatakan sebelum ini, untuk menjumpai penjual-penjual berjaya di Lelong.com.my yang ingin berkongsi segala rahsia mereka amatlah sukar.

Mereka lebih suka sekiranya orang ramai tidak mengetahui akan kejayaan mereka kerana mereka tidak ingin diganggu oleh orang-orang yang ingin mengambil kesempatan ke atas mereka. Mereka ingin menjana kekayaan mereka tanpa diketahui orang dan secara senyap-senyap mencapai status jutawan.*

Oleh kerana itu, ia telah mengambil masa saya selama 3 tahun dan menghabiskan ribuan ringgit untuk mengenalpasti penjual-penjual yang telah berjaya, mendapatkan segala rahsia mereka dan menjalankan ujikaji saya sendiri berdasarkan panduan mereka itu tadi.

Namun demikian, segala usaha dan wang ringgit saya tidak sia-sia kerana segala rahsia yang telah saya kumpul adalah jauh lebih bernilai daripada apa yang telah saya korbankan...

Buku setebal 280 mukasurat yang akan dihantar kepada anda:

Ia mengandungi segala perkara yang perlu anda tahu untuk mendapatkan keuntungan PERTAMA anda di Lelong.com.my dalam masa kurang daripada 48 jam...

... dan seterusnya membantu anda untuk membina perniagaan yang akan MENJANA purata pendapatan sebanyak RM10,000 sehingga RM30,000 (atau lebih) sebulan!

Dengan memiliki buku ini, anda akan mendapat sebuah buku setebal 280 mukasurat yang akan menunjukkan secara terperinci segala rahsia yang telah digunakan oleh penjual-penjual yang telah mendapat pendapatan melebihi RM30,000 sebulan di Lelong.com.my (dengan menjual hampir SEGALA jenis barangan yang ada).

Inilah gambar buku yang akan dihantar kepada anda:

Anda mungkin sedang memikirkan bahawa memandangkan saya telah menghabiskan masa dan wang ringgit untuk mendapatkan segala rahsia di dalam buku ini, maka saya akan meletakkan satu harga yang mahal untuknya.

Tidak dinafikan bahawa saya sepatutnya meletakkan satu harga yang mahal kerana segala usaha yang telah saya lakukan untuk menghasilkannya serta pujuk rayu yang terpaksa saya lakukan untuk mendapatkan segala rahsia daripada penjual-penjual tadi tidak ternilai harganya!

Namun demikian, setelah berfikir panjang dan dengan harapan murni bahawa buku ini akan membantu anda mencapai segala impian, saya telah meletakkan satu harga yang bersesuaian iaitu hanya RM39.90 - cukup untuk menjamin yang buku ini akan mendapat perhatian yang sewajarnya daripada mereka yang betul-betul berminat untuk mencapai kejayaan di Lelong.com.my.
         
         
   

Nota Penting:

Ini bukan eBook (buku elektronik) tetapi merupakan buku fizikal yang boleh anda bawa ke mana sahaja untuk dibaca!

Sila lihat buku ini berada di tangan Mentor Jutawan - Azizi Ali dan Eruwan Gerry Norsen:

 

   
         

Buku Rahsia Raja Lelong ini merupakan buku PERTAMA dan TERBAIK di pasaran Malaysia mengenai cara untuk mencapai kejayaan BESAR di Lelong.com.my. Buku ini sudah mendapat paparan di Slot Resensi Rancangan Selamat Pagi Malaysia RTM1 dan telah mendapat sambutan yang hangat. Sila klik pada video di bawah untuk melihat sedutan tersebut.

 

 

Buku Bestseller

Buku Rahsia Raja Lelong telah berjaya menduduki carta bestseller MPH Online selama beberapa minggu. Berikut merupakan salah satu di antara ranking bestseller mingguan tersebut.

 

Pakar Lelongan Online

 

Rahsia daripada buku ini juga telah dikongsi semasa program-program berikut:

 
         
   

Konvensyen Keusahawanan anjuran Yayasan Pelajaran MARA yang dirasmikan oleh Y.B. Dato' Seri Mohamed Khaled Nordin (Menteri Pembangunan Usahawan & Koperasi)

   
         
   

   
         
         
         
         
   

Wealth Summit 2007

   
         
   

   
         
         
         
         
   

Konvensyen Keusahawanan: TeknoPutra Kebangsaan Institusi Pendidikan MARA 2007

   
         
   

   
         
         
         
         
   

Ceramah Buku di MPH BookStore Mid Valley MegaMall

   
         
   

   
         
         

 

Saya amat yakin akan keberkesanan buku ini, dan sebagai membuktikan kata-kata saya, inilah jaminan saya kepada anda:
         
         
    Sekiranya anda tidak berpuashati dengan segala rahsia yang telah diberikan di dalam buku tersebut, anda boleh memulangkannya kepada pihak penerbit dalam masa 2 minggu selepas pembelian dan wang anda akan dikembalikan tanpa sebarang soalan.    
         

Sekiranya anda tidak bersetuju segala rahsia yang telah diberikan di dalam buku tersebut akan memberikan keuntungan berpuluh ribu ringgit kepada anda pada masa yang akan datang, atau anda berubah fikiran di atas sebarang sebab-sebab lain...

Boleh jadi disebabkan anda merasakan maklumat yang diberikan tidak setimpal dengan nilainya, atau anda tidak menyukai kertas yang digunakan untuk mencetaknya...

... anda boleh memulangkannya kepada pihak penerbit pada bila-bila masa dalam jangkamasa 2 minggu selepas pembelian dan wang anda akan dikembalikan.

Mulakan perniagaan HEBAT anda di Lelong.com.my - TANPA Risiko!

Pendek kata: Lelong.com.my telah memberikan kemudahan kepada SESIAPA SAHAJA untuk memulakan perniagaan Internet yang berjaya.

Tanpa memerlukan sebarang modal atau kebolehan teknikal...

Ahli baru boleh membuat keuntungan dalam masa kurang daripada 48 jam!

Dengan mendapat melebihi 50,000 kunjungan dalam sehari dan urusniaga melebihi RM10 juta dalam sebulan (iaitu purata melebihi RM35 ribu dalam sehari), Lelong.com.my merupakan portal jualan yang paling berjaya di Malaysia!

Cabarannya adalah... mempelajari rahsia-rahsia penjualan di Lelong.com.my yang akan menentukan sama ada anda akan mendapat wang besar atau tidak di dalam lelongan-lelongan anda serta mendapat RATUS RIBUAN Ringgit dalam setahun!

Oleh kerana itu, saya amat gembira kerana dapat berkongsi segala Rahsia Raja Lelong bersama anda:
     
  Mencari penjual-penjual yang telah BERJAYA dan memohon jasa baik mereka untuk membenarkan pembukuan segala rahsia mereka mencapai pendapatan melebihi RM30,000 sebulan di Lelong.com.my amatlah SUKAR!  

Namun demikian, setelah bersusah payah dan berusaha selama 3 tahun, saya telah berjaya melakukannya!

Oleh kerana itu, saya yakin bahawa tidak terdapat sebarang bahan rujukan lain di pasaran yang mampu membongkar segala rahsia hebat seperti yang telah saya bukukan.

Sekiranya anda serius di dalam menggunakan Lelong.com.my untuk memulakan perniagaan Internet SEBENAR yang akan menjana RM100,000 setahun (atau LEBIH) untuk anda - buku ini merupakan bahan rujukan paling *lengkap* yang boleh anda perolehi di mana-mana.

Tidak ada sebarang perkara yang ditinggalkan - segala rahsia dibongkar di dalam buku ini!
     
  PERHATIAN!!! Jangan lupa - buku ini hanya berharga RM39.90 sahaja dan pelaburan anda dijamin 100%! Sekiranya anda tidak berpuashati dengan buku tersebut, anda boleh memulangkannya semula dan mendapatkan kembali wang anda!  
     
   

 
 

(Anda akan dihantar ke laman web penerbit yang selamat
untuk melengkapkan urusniaga)

 
     

 

Sebaik sahaja pihak penerbit memproses pesanan anda, buku anda akan dihantar kepada anda pada selewat-lewatnya 24 jam selepas anda membuat pesanan. Buku anda akan dihantar melalui Pos Ekspres dan ianya akan sampai kepada anda dalam masa 1 - 3 hari bekerja bergantung kepada lokasi anda.

Inilah masanya untuk mengejar segala impian kewangan anda!

Dapatkan buku anda sekarang!

Salam kejayaan,

 
Eruwan Gerry Norsen
Pakar Lelongan Online
www.RahsiaRajaLelong.com
       
       
       
 

SOALAN LAZIM

 
       
       
  S: Adakah buku ini e-book (buku elektronik)?  
       
  J: Tidak! Buku ini adalah buku fizikal yang boleh anda bawa ke mana sahaja untuk dibaca.  
       
       
  S: Adakah pesanan saya selamat?  
       
  J: Ya! Pesanan anda 100% selamat kerana pesanan anda diprocess melalui laman web pihak penerbit di www.BookPlanet.com.my melalui sistem pemesanan yang selamat.  
       
       
  S: Bagaimana buku tersebut akan dihantar kepada saya?  
       
  J: Buku tersebut akan dihantar kepada anda melalui Pos Ekspress yang cepat dan selamat. Ia akan terus dihantar kepada alamat yang telah anda berikan semasa pemesanan. Penghantaran melalui Pos Ekspress mengambil masa 1 - 3 hari bergantung kepada lokasi anda. Anda juga akan diberi nombor rujukan untuk membolehkan anda melihat pergerakan bungkusan anda.  
       
       
  S: Bilakah buku tersebut akan dihantar kepada saya selepas pesanan?  
       
  J: Buku tersebut akan dihantar kepada anda dalam masa 24 jam selepas pesanan untuk hari bekerja. Sekiranya pesanan dibuat pada hari bukan bekerja, buku anda akan dihantar pada hari bekerja seterusnya.  
       
       
  S: Bagaimana keadaan buku yang saya pesan?  
       
  J: Buku yang anda pesan adalah baru dan belum pernah digunakan kerana anda membuat pesanan terus daripada pihak penerbit.  
       
       
  S: Adakah pesanan saya dijamin?  
       
  J: Ya! Pesanan anda dijamin oleh pihak penerbit. Anda diberi masa selama 2 minggu untuk meneliti buku tersebut. Sekiranya anda tidak berpuashati dengannya, anda boleh memulangkan semula kepada pihak penerbit bersama bukti pembelian dalam tempoh tersebut untuk mendapat pemulangan semula wang (kos penghantaran semula perlu ditanggung oleh anda).  
       
       
  S: Bagaimana saya boleh mendapatkan maklumat berkenaan pesanan saya?  
       
  J: Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai pesanan anda dengan menghubungi Bahagian Jualan True Wealth Sdn Bhd di email: sales@MillionairesPlanet.com atau di nombor telefon: 03-78803051.  
       
       
  S: Adakah pihak Admin Rahsia Raja Lelong dapat membantu saya mendapatkan maklumat berkenaan pesanan saya?  
       
  J: Tidak. Pihak admin kami hanya bertanggungjawab menjalankan aktiviti promosi. Segala urusan pesanan diproses oleh pihak penerbit kerana segala pesanan melalui laman web Rahsia Raja Lelong akan disalurkan kepada laman web pesanan mereka. Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai pesanan anda, sila hubungi Bahagian Jualan True Wealth Sdn Bhd seperti yang tertera di jawapan di atas.  
       
       
       

P.S. - Sememangnya saya tidak mungkin akan dapat menjamin yang anda akan menjadi kaya-raya dengan menggunakan segala rahsia yang terkandung di dalam buku Rahsia Raja Lelong ini. Saya tidak mengenali anda... latarbelakang anda... komitmen anda... atau motivasi diri anda.

Namun demikian, saya tahu bahawa telah ramai penjual di Lelong.com.my yang telah berjaya menjana purata pendapatan melebihi RM30,000 dalam sebulan (iaitu melebihi RM360,000 dalam setahun) dengan menggunakan rahsia yang sama seperti yang terkandung di dalam buku ini!

Mereka telah menjual hampir setiap jenis barangan melalui BERATUS-RATUS lelongan dalam seminggu dan telah menguji bermacam-macam perkara yang tidak pernah difikirkan oleh KEBANYAKAN penjual lain!

Oleh itu, saya rasa yang anda akan bersetuju sekiranya saya menyatakan bahawa dengan berbekalkan segala rahsia yang telah saya berikan di dalam buku Rahsia Raja Lelong, tidak mustahil untuk anda meniru cara dan memperolehi keuntungan yang hampir sama seperti mereka!

Dalam pada itu, sekiranya anda mempunyai keinginan dan motivasi yang tinggi untuk berjaya - dan anda sanggup mengeluarkan pelaburan sebanyak RM39.90 untuk mencapai impian anda - saya dan pihak penerbit sanggup memberi jaminan 100% wang dikembalikan supaya anda dapat mencuba segala rahsia ini tanpa sebarang risiko.

Bacalah beberapa mukasurat dan kaji beberapa rahsia di dalam buku tersebut... seterusnya daftar keahlian anda di Lelong.com.my secara percuma dan cuba beberapa cara dan strategi yang telah saya berikan dengan mula menjual barangan yang anda tidak perlukan lagi... dan perhatikan hasil anda.

Sekiranya anda tidak yakin bahawa Rahsia Raja Lelong akan membantu anda untuk mewujudkan perniagaan Internet yang berjaya, maka saya dan pihak penerbit akan memulangkan setiap sen duit yang telah anda berikan.

Dengan ini, pilihan sama ada anda ingin atau tidak ingin berjaya di Lelong.com.my - terletak di tangan anda...

 

 

 

Copyright RahsiaRajaLelong.com All Rights Reserved

Privacy Policy | Anti-Spam Policy | AUP (Acceptable Use Policy) | Earnings Disclaimer | Postage & Shipping